Kläder till hund – påhittat mode eller viktigt för hunden?

Hundar har i Sverige gått från att vara ett bruksdjur som har sin plats ute i en hundgård till att bli en i familjen med en given sovplats i sängen. I takt med detta har också vårt köpbeteende runt hundar förändrats och hundägare idag är mer medvetna om vad som behövs för att tillgodose en hund behov. Många ser till och med hunden som en familjemedlem eller som ett barn i familjen. Så vad behöver en hund egentligen, hur mycket gör vi för vår egen skull och vad är det bästa för hunden? Vi benar ut allt du behöver veta om hundkläder och andra tillbehör till din pälskling.

Ytterkläder till hund

För oerfarna inom hundområdet kan det vara svårt att förstå varför man sätter kläder på en hund. Många argumenterar emot detta med att hunden ju har päls redan, vilket inte ens stämmer i alla fall. När det kommer till ytterkläder finns det många plagg som är viktiga både för ägare och hunden. Det finns mängder av hundkläder såsom regnjackor, täckjackor och skor som underlättar promenaderna och träningen då de skyddar mot smuts och regn och dessutom håller värmen för hundar som lätt fryser. Att använda ytterkläder på en hund kan alltså vara viktigt för att få behagliga promenader och för att hunden ska vara bekväm i rådande klimat.

Scarfar och andra statement-accessoarer

Många vill visa upp sin stil inte bara på sig själva utan med hunden som en förlängning. Med en söt scarf eller t-shirt med ett statement-tryck är det enkelt att matcha mellan husse eller matte och hunden. Det finns en hel uppsjö av olika spännande accessoarer och andra hundkläder där ute så det är bara att börja titta runt i butikerna och se vad som går att matcha med det som redan finns i garderoben. Gillar man att uttrycka sin stil och personlighet genom kläder är det en självklarhet att inkludera hunden i stilen.

För flera hundraser är det dessutom viktigt att ha något värmande på sig. För stora raser är värmen inte viktig men däremot är en scarf eller halsduk helt rätt eftersom de tenderar att dregla och då är det precis som ett barn perfekt med en slags haklapp för att fånga upp det värsta.

Leave a Reply