Träna din hund och laga mat i naturen

Hundträning i naturen kan vara helt fantastiskt! Om du dessutom tar med dig ditt utekök kan du och din fyrbenta vän ha picknick direkt efter träningen. Det blir en rolig heldag ute!

Rolig hinderbana för hunden

Naturen är en utmärkt träningsbana om man bara vill. Din fyrbente vän kan använda både kroppen och tankeverksamheten i träningspasset och avsluta med en godbit på picknickfilten. Det finns mycket effektiv träning som kan utföras i naturen, i skogen kan man exempelvis staka ut en slalombana mellan träden. Man kan ha balansövningar på stenrösen eller gå balansgång på träd som fallit eller på stenar. Stubbar är bra att stå upp med framtassarna på. Det finns också mängder med roliga saker att hoppa över, eller krypa under om din hund är liten. Tänk bara på att det är koppeltvång i skogen mellan den 1 mars och 20 augusti för att inte störa de vilda djuren som lever där.

Skaffa ett bra utekök

Maten blir alltid godare om du lagar den i naturen, det doftar gott av rök och mat och skapar en speciell stämning. Ett bra utekök är förstås viktigt och ett sådant kan du hitta hos Astro som har ett brett sortiment av hög kvalitet med välkända Trangia i spetsen. Personalen på Astro är välutbildade och kunniga när det gäller camping, skogs-och fjällvandingar med utekök – du kan få flera goda råd. Man kan till och med baka sin egna pizza utomhus över elden. Ta med hundens egen matskål och se till att det finns något läckert i den så att ni båda kan njuta tillsammans efter träningsaktiviteterna.

Astro Sweden har allt du behöver

Astro har allt du behöver för att laga mat utomhus. Det allra populäraste uteköket genom årtiondena är Trangias klassiska modeller med grepptag. Detta är mycket praktiskt eftersom grepptaget kan användas till både grytor och stekpannan. Alltihop staplas i varandra och slås ihop med en rem. Det finns serier med olika storlekar för olika antal personer. Det beror helt på behovet vilken serie du vill välja. Du kan också välja mellan sprit- eller gasolkök, en klassiker för Trangiaköket är T-Röd.

När du skaffar dig ditt utekök kan du också ta en titt på tillbehören, som exempelvis den anpassade plastskivan som är skyddande när du transporterar stekpannan. Denna multidisc kan också användas som skärbräda eller som lock när du ska koka maten. Om du är ute på vintern är den toppen att ha under, närmast marken på snön, så att köket står stadigt. Fråga om råd hos Astro så är du säker på att du har allt du behöver!

Leave a Reply