Hundträning – Däckdragning i vinter

Många hundar tycker att snö är helt fantastiskt att leka med. I snön kan man hoppa och skutta, bita, rulla sig och leka. Snön fungerar också utmärkt när du vill träna din hund, speciellt med roliga dragövningar.

Dragträning är enklast för hunden att utöva om det är lagom med snö på marken. Är det för mycket snö är risken stor att däcket fastnar och för lite kommer göra att däcket inte får något glid. Att träna med hunden är kul och här berättar vi precis hur du ska göra.

Börja med däckträning

Har du inget däck hemma kan du alltid vänta tills det är dags att byta vinterdäck. Har du koll på vilka däckbyte regler för vinter som gäller? Mellan den 1 december och 31 mars är det vinterdäck som gäller och en professionell verkstad kan hjälpa dig med ditt däckbyte. En firma gör det mycket snabbare och du kan dessutom vara säker på att det blir rätt. Ett plus är att du får ett däck över som du kan använda till hunden.

1. Investera i ett bra dragsele eller weight pull-sele. som passar din hund. Be om hjälp att få selen utprovat om du är osäker på storlek.

2. Fäst en draglina i selen. Det bästa är om ena sidan är töjbar och den andra är fast. På så sätt blir det inte ryckigt och svårt för hunden att dra.

3. Montera sedan ett däck längst bak på linan. Här är det viktigt att du inte väljer ett däck som är för stort eller för tungt. För små hundar är mopeddäck att rekommendera. Ett vanligt bildäck utan fälg passar vanligtvis hundar som labradorer och schäfer.

4. Promenera ut med hunden som vanligt!

Leave a Reply