Klickerträning

Att lära sin hund att lyda och inte vara odisciplinerad är inte det lättaste. Det finns olika metoder som man kan tillämpa, om hundens beteende behöver ändras och en av dem är klickerträning. Vitsen med klickerträning är att förstå att man måste belöna hunden för gott uppförande i exakt rätt ögonblick. En sak som man behöver tänka på innan man sätter igång med klickerträningen är att säkerställa att det utförs i en ostörd miljö. Se till att du vet vad du ska belöna så att det finns struktur och tydlighet.

Resa med djur

Att resa med sina djur blir bara vanligare och vanligare. Om du ska ta med ditt djur inom EU krävs ett speciellt EU-pass innan du tar det över en landsgräns. I USA ökar också resandet med djur via flyg. Man ser att fler människor tar chansen att ta med sina sällskapsdjur eller om djuret fyller en annan funktion såsom att vara ett terapidjur. Förr var processen att flyga med djur i USA mycket krångligare men nuförtiden har man underlättat för de fyrbenta resenärerna. 800 hundtoaletter låter hundar göra sina behov inomhus vilket tar bort processen med att ta med djuren bort från flygplatsen för att sedan behöva ta dem tillbaka igen.

Metoder för att lära din hund disciplin

Det viktigaste när det gäller att lära en hund disciplin är att vara tydlig oavsett om det gäller klickerträning eller någon annan metod. När man visar tydliga ramar för hunden kommer den att uppföra sig bättre eftersom den vet hur den ska vara. Skäm inte bort din hund med hundgodis och mat i tid och otid utan träna hellre med klickerträning. Ge belöning vid exakt rätt tillfälle för att hunden ska veta vad den belönas för. Det brukar fungera väl att vara lågmäld men bestämd så det behövs inte att skrika på hunden. En hög röst kommer inte att ge dig en disciplinerad hund, utan med tydlighet och bestämdhet uppnår man bättre resultat.

Leave a Reply